JM van WinkelBij Jam Van Winkel, opgericht in 2013, draait het allemaal om de smaak. Jams en chutneys worden op kleine schaal op ambachtelijke wijze bereid. Ik gebruik altijd vers fruit en werk niet met concentraten. Biologisch fruit heeft de voorkeur (momenteel is biologisch: vlierbes, rozenbottel, braam, rabarber, pruim). Veel jams maak ik zelfs zonder industriële pectine!  Hoewel er in de traditionele recepten vaak 50% suiker wordt gebruikt beperk ik het tot 25-40% (afhankelijk van het soort fruit (of groente in geval van rabarber). Je proeft dus meer fruit!

Ik maak mijn producten met toewijding voor mensen die genieten van smakelijke en gezonde natuurproducten. De jams die ik momenteel maak: Vlierbes, braam, rozenbottel, rabarber, pruim, rode bes maar ook enkele exotische zoals ananas-nectarine, kiwi-mango, abrikoos-banaan. De jams zijn lekker op brood, maar bijvoorbeeld ook in de kwark/dikkere yoghurt of op een crêpe!

Naast jams maak ik ook heerlijke chutneys: mango, pruim, tomaat, ui etc. Afhankelijk van de soort chutney erg lekker bij vlees, vis, ei, kaas of tortilla chips.

Door mijn contacten met diverse imkers, die kwaliteit hoog in het aanzien hebben, kan ik u uitstekende honing aanbieden. De honing is puur (zonder toevoegingen) en wordt bij het afvullen, indien gekristalliseerd, zeer beperkt verwarmd waardoor smaak en voedingswaarde behouden blijven!

 

Deze website is gerealiseerd door webinternet